2016. február 04. 15:58 - BEszósz Manufaktúra

2016. első bejelentkezés

Boldog új évet kívánunk mindenkinek aki olvassa a kis blogunkat!


Ez a 2016. évi első bejelentkezésünk! Ez lesz az első olyan évünk ahol már a nyílt piacra is kimerészkedünk és nem csak ismerősök és ismerősök ismerősei örülhetnek a finomabbnál finomabb csípősségeknek. Ami annyit jelent hogy megvan a kistermelői engedélyünk (juhúúúúú) és még maradt egy pár üveg szinte mindenböl úgyhogy hajrá hajrá :) img_2414.JPGMint minden év végét és éve elejét ezt is a tervezéssel töltjük. Az első lépés a jó minőségü magok beszerzése. A tavalyiból tanulva. Ugye emlékeztek még a kínai magokra? Nos azok annyira nem azok lettek aminek terveztük hogy 3 ládányi szárad a pincében és nincs kedvem hozzányúlni mert haragszom rájuk. Pörköltbe talán jó lesz színezni.fullsizerender-4.jpgA magokat Gabkó Gabitól is szereztem azokon felül amit itthon bontottam.
Caroline reaper, piros moruga, 7 pot brainstrain és trinidad scorpion és persze a brown bhutlah. Ők fogják kitenni az armada nagyját. De természetesen idén is helyet kap a Haba csoki és a red savina. Az Aji barackos íze tavaly elvarázsolt ezért idén többet teszünk belőle és önálló szószt építünk rá. Még abból is van pár üveg. Dorset naga és naga jolokia is lesz szóval nem féltem az idei termést sem. Fenevad Szatmári Gergelytöl pedig véééégre lett Fatalii nk, egy jó adag butch taylor és az ebony giant. Neki ezúton is gratulálunk a kis fenevadhoz :) jó egészséget és boldogságot nekik!
A magok földbe kerültek január közepén 2 stádiumban. A képen a később elrakott kisérleti látható.
fullsizerender.jpg
Nekik építettem az öregemmel egy kis kalodát polikarbonátból. Nagyon kíváncsiak vagyunk hogy a tavalyihoz képest mit mutat. jelentem egy hónap előnyben vagyunk szóval nagyon remélem hogy nem késői szüret lesz mint 2015 ben. Tervek szerint a magasabb páratartalom jelentős változást hoz. Továbbá a kókusztéglát is kipróbáltuk és versenyeztetjük a sima palántaföldel :)img_2489.JPG

A Kistermelővé válás megkövetelte tőlünk az új cimke tervezését és kibővítését. Ezt sikerrel vettük és én elégedett vagyok a végeredménnyel :) Viszont a címkék itthoni nyomtatása gazdaságtalannak bizonyúlt ezért kerestem egy helyet ahol megoldják a gondjainkat.  A debreceni Kreatív műhely nagyon gyorsan és jól dolgozik. úgyhogy ez a gond is kipipálva. 

Na de az idei legnagyobb projekt egy fólia építése. Megpróbáljuk a pénztárcánkhoz mérten családi segítséggel de mindenképp önerőböl felállítani a közel 100 négyzetméteres fóliasátrat. A terveim szerint ott is minden lépésrről lépésre dokumentálva lesz és egy önálló blogbejegyzés lesz belőle. 
Kívánjatok sok sikert mert a mi sikerünkel titeket is tűzbe hozunk :)beszosz_ures.bmp

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://beszoszmanufaktura.blog.hu/api/trackback/id/tr908359594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása