2016. július 27. 11:27 - BEszósz Manufaktúra

2016. 2. bejelentkezés. A fólia áll, a mérgek érnek

5.JPGIsmét eltelt egy negyedév. Megpróbálom összefoglalni mi is történt velünk röviden.

Fólia építés projekt.
mit is mondjak... nem volt egyszerű de sikerült. mondjuk azt hogy nagyjából 0 szakértelemmel faterral nekikezdtünk hogy a mi elképzelésünk szerint megcsináljuk a sátrat.  a tavalyi helyet kipucoltuk Encivel és elkezdtünk számolgatni hogy hogyan s mint legyen. Honnan lesz váz? Csinálunk? Veszünk? 
Jöttek az ötletek és a lehetőségek és úgy döntöttünk hogy veszünk. hiszen majdhogynem kihagyhatatlan ajánlatot kaptunk. Bár volt vele meló rendesen.



img_20160313_124037_1.jpgDe szépen lassan sok munkával csak összeállt.85 négyzetméter csilimenyország. Elmondhatom magamról hogy életemben először egyedül betonoztam. Fater nagyon sokat segített. Ám külső tanácsokra is szükség volt a végső sikerhez.Eközben a palánták is szépen nőttek. Öten voltunk itt mikor húztuk a fóliát. amint elkezdtük, egyből a gyönyörű szélcsendes napból olyan viharos szél lett, hogy elkezdte emelgetni az embereket.Dacolva az elemekkel sikerült felhúzni .  2.jpg
3.jpg
ezután már csak a csepegtető szalag és az öntözés megoldása volt hátra. De a fólia szélben való felhúzása után ez smafu volt. Május másodikán úgy döntöttünk hogy itt az ideje a palántákat a végső helyükre tenni és bízni hogy jó idő lesz.

Ami még májusban nem segített minket júniusban pedig a folyamatos esőzés miatt a szabadföldi állomány nagyon lemaradt a fóliában szépen terebélyesedő csilidzsungeltöl.4.jpg
(megjegyzés. idén is túl sűrűn ültettünk.)  hétről hétre nőttek mintha nyújtanánk őket. pedig annyi volt a trükk hogy nem csak rengeteg szeretetet és törődést kaptak hanem tápot is rendesen. Így közeledve az augusztushoz már rengeteg érett és félérett termés van a sátorban. Carolina Bhutlah Moruga. 7 pot haba csoki és egy kis jalapeno. 
Ha minden úgy alakul ahogy tervezzük sokkal átláthatóbb termékpalettával jelentkezünk idén. A régi ízek mellett lesz egy két igazán erős újdonság is. de ne aggódjatok a Kígyómarás marad :) A Nagymarosi csípősfesztiválon is kint leszünk ha sikerül addig mindent legyártani amit tervezünk. Továbbra is várunk szeretettel mindenkit aki meg szeretné nézni a BEszósz farmot. keressetek nyugodtan. a bejegyzés végére pedig egy pár kép hogy hogy áll jelenleg az állomány. Illetve mennyit nőttek a "drágaszágok"

Remélem mindenkinek tetszik amit csinálunk és hatással vagyunk az ízlelőbimbóitokra :)6.JPG

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://beszoszmanufaktura.blog.hu/api/trackback/id/tr878917112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NeTrend 2024.01.01. 15:43:09

Nagyon mutatós, nagyon szép! :)
A téma iránt érdeklődök számára itt hagynám ezt a chili termesztési gyorstalpalót, persze ez csak az alap-> kerteszkedj.hu/chili-termesztese/
süti beállítások módosítása