2015. augusztus 20. 10:07 - BEszósz Manufaktúra

A farmocskáról. Röviden

11214375_424875924367632_3979640871491996929_n.jpgSzeretném nektek bemutatni, hogy mi hogy és milyen módon próbáljuk megvalósítani az elképzeléseinket 2015-ben. Tanulva a tavalyi évből, próbálunk nagyobb területet szerezni, ami szerencsére sikerült is. De kezdjük az elején:

A családi fólia. Egy 2,5 x 5-m es fólia van otthon a kiskertben, melynek évek alatt sikerült elérnem, hogy a harmada már csak csili. Természetesen minden évben ide kerülnek a garantáltan csííííípős világbajnokok. A fóliában millió alatti csili nincs, csak ha valami homokszem kerül a gépezetbe. Hozzáteszem eddig minden évben került egy két nem oda való paprika sajnos. A fólia évek óta úgy van, ahogy ki van találva :D a jobb oldalán TV paprika és társaik. Kápia, pritamin. Középen a paradicsom és az uborka uralkodik. Mellette kap helyet az én 30 tő csilipaprikám. Befér ennyi, hogyha sűrűn rakom. Idén a bhutlah mellett a kaszás van még bent, és egy tő kis red savina is helyet kapott, mert szeretem az ízét, és abból mi hamarabb enni is szerettem volna :) img_1279.jpgA fólia mellett van egy  3 m x 6-m es rész. Ott többnyire a paradicsomok uralkodnak. És itt került az első, de nem a legfájóbb homokszem a gépezetbe. Sárga paradicsom helyett ökörszív. Igazábóol nagyon nem bánom, mert elég hálás fajta :) de nem vele volt tervezve. Mellette sárga és piros koktélparadicsom van még 13-13 tövön és egy kis peter pepper, mert szeretjük és vicces :)para.jpgÉvekig ennyi területem volt, és ennyi helyen kellett kielégítenni a családi csiliigényt. Ahol idén paradicsom van... hmmm... gondoljátok, hogy a drága helyet elpocsékolnánk paradicsomra? :D Szeretjük a paradicsomot, de ha dönteni kell, akkor a csili a nyerő.

Édesapámnak jött egy nagyszerű ötlete. Mi ikerházban lakunk ahol az udvar közös, és régen kertek voltak azon a részen.. szép hosszú kertek :) A szomszédunk arra használja a kertet.. hooogy... igazából semmire :) A mi csirkéink futkároznak benne :) Évek óta gondoskodnak a trágyázásról, és had ne mondjam, hogy a kikapált gazt se nagyon kell összeszednem :) Úgyhogy jött a nagy kérdés: "Használhatom a kertedet hogy csilit neveljek benne?" A válaszmeglepően és nemes egyszerüséggel csak ennyi volt: "Igen csináld!"

Na akkor lássuk... kinéztem magamnak egy 6.50 x 6.50-es részt, hogy az jó lesz. Körbe kell keríteni... betonháló jó lesz az ideiglenes kerítésnek, hátha a csirkék se repülnek be. Az oszlopokat leástuk és jöhetett a körbekerítés. Meg is volt relatív egyszerüen. 

Az öntözés egy csepegtető csöves rendszer lett. Kicsit messze van a tartály, úgyhogy más megoldás nem nagyon volt. A végeredménnyel én elégedett vagyok. Befért 168 tő. Az itt fejlődő paprikákról kicsit később írok, ha szépek és érettek lesznek. :)11231810_411040379084520_622578770600452916_n.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://beszoszmanufaktura.blog.hu/api/trackback/id/tr787715408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása